În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 602 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 58 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

 

În perioada 10 – 16 august, peste 500 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 78 de acțiuni și s-a intervenit la 602 evenimente, dintre care 585 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 92 de infracțiuni, zece persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 15 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.008 sancțiuni contravenționale, în valoare de 451.778 de lei, și au confiscat bunuri în valoare de 600 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate cinci infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 58 de permise de conducere și retrase 21 certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.