În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 345 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 17 șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

 

În perioada 16 – 22 martie a.c., peste 500 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate cinci acțiuni și s-a intervenit la 345 de evenimente, dintre care 327 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 50 de infracțiuni, patru persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse patru măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 336 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 270.000 de lei și au confiscat bunuri de 2.712 lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate cinci infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 17 permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.