Poliţia Română a acţionat pentru reducerea victimizării din accidentele rutiere, produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Poliţiştii rutieri călărăşeni au verificat conducătorii auto și au constatat peste 600 de contravenții și 15 infracțiuni privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

 

În perioada 9 – 15 decembrie  a.c., poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea evenimentelor rutiere, produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor celor 31 de state membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2019.

Astfel, în perioada menționată, în cadrul acţiunii, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat conducătorii de autovehicule şi au constatat 618 nereguli la regimul rutier, 22 privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, au fost reținute 71 de permise de conducere, 31 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Au fost întocmite nouă dosare penale pentru conducători auto care conduceau sub influența alcoolului.

 

Exemplu

 

La data de 16 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt au oprit pentru control pe DN3A, pe raza localității Dor Mărunt, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,22 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.