În această dimineaţă, în jurul orei 09:58, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-au deplasat la o locuință de pe strada Mircea Eliade din municipiul Oltenița.

Această casă fusese cuprinsă de flăcări în urma unui scurtcircuit, a rezultat din primele cercetări efectuate de pompieri la fața locului.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără și cu fum dens la nivelul podului şi acoperişului locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 75 de metri pătraţi, existând risc de extindere a arderii la alte imobile şi bunuri materiale aflate în imediata vecinătate. Pompierii militari olteniţeni s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru stingerea incendiului timp de aproximativ 55 de  minute.

Pompierii militari au intervenit eficient și au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate locuinţe şi mai multe bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Conform informării transmise de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călărași, plutonier adjutant șef Ovidiu Tătăranu, la locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă din fericire, nu a fost nevoie de intervenţie.