Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași au intervenit din nou în zona de vest a județului, pe raza municipiului Oltenița pentru a salva gospodăriile afectate de ploile torențiale care au căzut în după amiaza zilei de 29 iunie. Aceștia au acționat timp de trei ore în mai multe misiuni contra-cronometru pentru a reduce riscul de extindere a inundațiilor.

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au intervenit cu autospecialele şi motopompele din dotare pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval scurt de timp.

Din cauza apei acumulate în exces în respectivele gospodării, exista riscul ca pereţii exteriori (construiți din chirpici) ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza infiltraţiilor, însă prin intervenţiile lor, salvatorii au reuşit să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale inundaţiilor.