În data de 31 octombrie 2020, pompierii militari călărășeni au desfășurat mai multe acţiuni în cadrul campaniei naționale de informare a cetățenilor cu privire la combaterea a coronavirusului.

Având în vedere numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, în misiunile de informare preventivă privind măsurile de protecție împotriva răspândirii noului virus,  desfășurate de către personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost implicate și structurile operative pentru informarea unui număr cât mai mare de cetățeni.

Pompierii călărăşeni au desfășurat și sâmbătă, 31 octombrie, mai multe misiuni de informare în spații publice, piețe agro-alimentare, târguri și oboare, în stațiile mijloacelor de transport în comun și la operatori economici din raioanele de intervenție.

Efectivele ISU, alături de toate celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, asigură, în continuare, suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Călărași și continuă să execute, alături de reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, verificări pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2.

„Atragem atenția cetățenilor asupra importanței respectării măsurilor de prevenire a infectării, doar împreună vom putea stopa extinderea acestui virus! Poartă mască! Asigură-te că ești protejat în permanență și păstrezi distanța socială!”, au transmis pompierii călărăşeni.