Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost prezenți săptămâna trecută la o nouă etapă a proiectului transfrontalier „Gestionarea comună a riscurilor și parteneriatul în regiunea de frontieră Călărași – Dobrich” prin care noi echipamente de intervenție vor fi achiziționate cu fonduri europene.

Delegația pompierilor călărășeni, formată din șase cadre militare, s-a deplasat în Bulgaria, în localitatea Dobrich, unde, în zilele de 18 şi 19 septembrie a participat la o sesiune de informare privind activitățile ce urmează a fi desfășurate în cadrul proiectului RO – BG 415: „Gestionarea comună a riscurilor și parteneriatul în regiunea de frontieră Călărași – Dobrich”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Știrbei” al județului Călărași va fi beneficiar al unor echipamente achiziționate în cadrul proiectului RO – BG 415, finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră Interreg V-A Romania – Bulgaria, Axa prioritară 3 – „O regiune sigură”. Obiectivul specific 3.1 „Îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în zona transfrontalieră”.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți pregătirea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, coordonarea și reacția eficientă în zona transfrontalieră.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea și asigurarea unui management eficient al intervențiilor comune în situații de urgență în zona Călărași – Dobrich, pentru a spori coordonarea și eficiența în răspunsul autorităților în prevenirea comună timpurie, în conformitate cu politicile și orientările Uniunii Europene.

Acest lucru se va realiza prin crearea unei rețele comune de parteneri pentru avertizare timpurie a situațiilor de urgență, schimb de experiență prin exerciții, educarea preventivă a cetățenilor și achiziționarea, printre altele, a unor echipamente în valoare aproximativ 281.979 de euro, care vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Știrbei” al județului Călărași.