Duminică, 1 aprilie, pompierii militari călărășeni au desfășurat o serie de activități dedicate aniversării a 123 de ani de la înființarea primei structuri de pompieri cu comandă militară din această zonă. Astfel, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Ştirbei” al județului Călăraşi au organizat activități de expunere a tehnicii de intervenție cu prilejul Zilei inspectoratului în municipiile Călărași, în Piața Big, și Oltenița, centrul municipiului, precum și în orașul Lehliu Gară, în centrul orașului.

Participanţii la evenimente au avut ocazia să vadă cele mai noi autospeciale și echipamente din dotare. Toate cele șapte subunități ale ISU Călărași au organizat cu acest prilej și o serie de exerciții demonstrative specifice activității salvatorilor precum: simularea stingerii incendiilor, simularea intervenției la un accident rutier cu cu mai multe victime, simulări de salvare a persoanelor blocate în diferite medii ostile, simulări la intervenții în medii contaminate, simulari de intervenții pirotehnice și multe altele.

De asemenea, în cadrul manifestărilor s-au acordat diplome și premii cadrelor militare care au obținut locuri fruntașe la competițiile sportive dedicate Zilei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al județului Călăraşi la disciplinele: tenis de masă, badminton, minifotbal şi baschet.