La solicitarea pompierilor constănţeni, un echipaj de căutare – salvare cu barcă pneumatică din cadrul Gărzii de Intervenţie Borcea efectuează săptămâna aceasta mai multe misiuni de căutare a unui bărbat despre care se presupune că s-ar fi înecat în data de 23 ianuarie 2020.

La solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, pe parcursul acestor zile, un echipaj de intervenţie destinat misiunilor de căutare salvare din cadrul Gărzii de Intervenţie Borcea a intervenit cu o barcă pneumatică pentru căutarea unui bărbat (marinar), despre care există informaţii că în data de 23 ianuarie 2020, în jurul orei 22:30, a căzut în Dunăre, la kilometrul fluvial 347 – 500 de metri, în dreptul localităţii Izvoarele, din judeţul Constanţa.

Potrivit solicitării colegilor pompieri constănţeni, echipajul de căutare – salvare din cadrul Gărzii de Intevenţie Borcea a efectuat misiuni de căutare pe braţul Borcea, în aval de kilometrul fluvial 68, pe parcursul mai multor zile din această săptămână.

Concomitent, pe braţul Bala, echipaje ale Gărzii de Coastă au efectuat misiuni de căutare a aceluiaşi bărbat dispărut, iar pe fluviul Dunărea s-au efectuat operaţiuni asemănătoare de către echipaje specializate destinate misiunilor de căutare în mediul acvatic ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Căutările vor fi continuate până la găsirea bărbatului dispărut în apa fluviului Dunărea în noaptea de 23 ianuarie 2020.