Numărul mare de incendii produse in județul nostru pe fondul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire pune în pericol vieți omenești și multe bunuri materiale însemnate. Astfel, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi vine cu mai multe recomandări utile.

Pentru a trece cu bine peste sezonul rece și pentru a preîntâmpina izbucnirea incendiilor, cetăţenilor li se recomandă să respecte cu strictețe mai multe măsuri care îi vor ține în siguranță atât pe aceştia, cât și pe cei dragi.

Dacă au șemineu sau sobă, cetăţenii trebuie să verifice instalația și să curețe coșul. În mod obișnuit ar trebui să  facă acest lucru în fiecare an înainte de venirea frigului. În fața ușilor sobelor, pardoseala combustibilă va fi protejată cu o tablă metalică, astfel se asigură protecţia faţă de căderea accidentală direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse. De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi: să supravegheze focul din sobă și să nu-l lase să ardă când sunt plecaţi sau când dorm; să nu lase copiii nesupravegheați; să verifice instalația electrică și să renunțe la aparatele defecte și la improvizații; să solicite sprijinul unui specialist pentru a verifica instalația de alimentare cu gaze.

„Nu uitați, este mai bine și mai ușor să previi un incendiu, decât să-l stingi! Țineți cont de aceste sfaturi, vă pot proteja familia și bunurile dumneavoastră!”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plutonier adjutant şef Ştefan-Ovidiu Tătăranu.