În data de 22 august 2019, în jurul orei 19:46, echipele specializate de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „Barbu Știrbei” Călărași, Garda de Intervenție Oltenița, au fost sesizate să acționeze pentru căutarea și salvarea a două persoane dispărute în apele fluviului Dunărea – kilometrul fluvial 422.

 

La fața locului s-au deplasat de urgență 12  pompieri militari cu trei autospeciale, dintre care una de tip SMURD, în vederea acordării de prim ajutor medical, în sprijin sosind și două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Judeţean Călărași. Pentru acțiunea de căutare au fost folosite două ambarcațiuni special destinate acestor tipuri de misiuni.

Persoana de sex feminin, care se afla împreună cu ei, a precizat faptul că cele două persoanele de sex masculin, în vârstă de 19 și 34 ani, se aflau la scăldat în zona localității Ulmeni, au intrat în apă și au dispărut sub luciul acesteia. După efectuarea de lungi căutări, activitățile au fost întrerupte, persoanele nefiind găsite.

Acțiunile de căutare au fost reluate în cursul zilei de astăzi, 23 august 2019, cu sprijinul echipelor de scafandri, special antrenați în executarea acestor tipuri de misiuni.