În weekendul care tocmai a trecut, Sebastian Ghioca, pompier călărășean, și-a propus să parcurgă 430 de kilometri pe bicicletă pentru a strânge bani pentru Fundația Copii în Dificultate. Acesta a parcurs distanța propusă în mai puțin de 24 de ore, iar traseul nu a fost deloc unul simplu. Traseul pe care pompierul l-a parcurs a cuprins atât Transalpina, cât și Transfăgărășanul, diferența de nivel fiind de 7.500 de metri. Cursa a început în dimineața zilei de 18 iulie și s-a încheiat la ora 02:00, în ziua următoare.

Sebastian Ghioca este tatăl a trei băieți și, în curând, al unei fete. Acesta este pompier la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași. În timpul liber acesta sprijină cauze caritabile, precum cea a Fundației Copii în Dificultate, pe care o ajută de mai mulți ani.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă spune despre el: „Ei îl numesc ambasadorul lor, iar el se simte recunoscător că poate face asta pentru ei”.

„Prin ceea ce fac îmi doresc să vă conving să DONAŢI pentru că cei 20 de copii ai fundației au nevoie în continuare de o CASĂ renovată conform noilor standarde, în care să se poată simţi în siguranţă. Fără ajutorul nostru ei riscă să nu mai aibă acest loc pe care îl numesc ACASĂ!”, a declarat pompierul înainte de intensa cursă pe care a avut-o de parcurs.