Pompierul călărășean, plutonier adjutant șef Sebastian Laurențiu Ghioca, participă la „Ștafeta Veteranilor”, proiect realizat de Invictus România, aflat la cea de-a șaptea ediție. Acest eveniment este organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei Române pe 25 octombrie.

Activitatea se desfășoară în perioada 13 – 25 octombrie 2020 și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către una din culorile drapelului tricolor, pe trei trasee. Alergătorii, însoțiți de bicicliști, au plecat din Tulcea pe 13 octombrie, apoi vor ajunge în Sighișoara pe 19 octombrie și în Reșița pe 21 octombrie. Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 și cinstind eroii și veteranii României.

Voluntarii participanți la acest eveniment vor primi din partea Șefului Statului Major al Apărării un certificat de apreciere, iar din partea Invictus România o medalie sub formă de decorație – inspirată din Crucea Comemorativă a Războiului de Întregire.

Sebastian a parcurs un traseu care a început pe 13 octombrie în Tulcea, a continuat prin Babadag și Constanța, a ajuns la Călărași pe 14 octombrie, mergând apoi spre București, Ploiești, Brașov, Cincu, Sibiu, Alba Iulia, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Zalău, urmând să se încheie pe 25 octombrie la Carei.

„Ștafeta Veteranilor” este un proiect Invictus România pentru a îi cinsti pe cei care au luptat pentru această țară la Posada, Rovine, Vaslui, Războieni, Călugăreni, Șelimbăr etc. Misiunea Invictus este de a promova și cultiva curajul, devotamentul, patriotismul, spiritul de sacrificiu și respectul față de neam.