Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa au găsit şi returnat proprietarului un portofel care conţinea acte de identitate şi o sumă de bani.

 

În data de 1 noiembrie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, aflaţi în timpul serviciului, în zona comunei Spanţov din judeţul Călăraşi, au găsit un portofel care conţinea acte de identitate şi o sumă de bani în lei și în valută. În urma verificărilor efectuate, a fost identificat posesorul portofelului, poliţiştii de frontieră înapoindu-l cu celeritate proprietarului.

„Pe această cale, aducem în atenţia cetăţenilor necesitatea de a preda bunurile găsite echipajelor aflate în misiune sau la sediul instituţiilor publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în caz contrar ‘fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de adispune de acel bun ca al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă’, conform art. 243 din Noul Cod Penal”, au transmis poliţiştii de frontieră călărăşeni.