Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a achiziţionat o linie tehnologică de insert în plicuri. Acest utilaj va ajuta CNPR să dezvolte oferte complete şi integrate pentru trimiteri masive de documente. Produsele poştale, destinate în special persoanelor juridice şi autorităţilor publice, vor fi îmbunătăţite simţitor prin această nouă achiziţie, potrivit unei informări a a Poştei Române.

Dotarea tehnică a fost achiziţionată, prin procedurile specifice, contra unei sume de 19.700 de euro fără TVA. Prin această achiziţie, Compania Naţională Poşta Română a economisit o sumă considerabilă faţă de planurile de achiziţie anterioare, care prevedeau un buget de 2,8 milioane de lei pentru o linie tehnologică a căror specificaţii tehnice depăşeau nevoile de exploatare actuale.

„Dotarea CNPR este una dintre cheile dezvoltării companiei pe termen mediu şi lung. Este un nou pas către ceea ce ne dorim să realizăm în Poşta Română: revitalizare şi performanţă. În termeni simpli, mi-aş dori să se reţină că, de astăzi, Compania Naţională Poşta Română poate participa la licitaţii şi contracte importante, fără a fi nevoită să devină subcontractor sau partener. Putem prelua lucrări integrate, care presupun, în acelaşi timp, inserturi de materiale în plicuri şi expediţia acestora pentru beneficiari”, a declarat directoarea generală a CNPR, Elena Petraşcu.

Linia tehnologică de insert în plicuri are calitatea garantată de tradiţia lungă a producătorului german Böwe, companie înfiinţată în 1945. Capacitatea de împlicuire a linei de insert se ridică la 7.200 de materiale pe oră.

“Dezvoltăm inclusiv, prin această nouă dotare, o linie tehnologică performantă şi versatilă care presupune, printre altele, printare digitală, foldare automată, insert automat în plic şi francare a trimiterilor”, se arată în comunicatul de presă al Poştei Române.