Compania Naţională Poşta Română (CNPR) intermediază vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul programului „Tezaur”, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale. Titlurile au fost emise în data de 4 februarie 2019, cu scadențe la doi, trei și cinci ani și dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

 

Potrivit unei informări a CNPR, titlurile de stat pot fi cumpărate între 4 și 21 februarie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, și până în 20 februarie 2019 la cele din mediul rural, între 4 și 22 februarie 2019 de la unitățile Trezoreriei Statului.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate. Titlurile de stat care au fost lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de un leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă această calitate. Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori”, precizează Compania Naţională Poşta Română.