Compania Naţională Poşta Română a achiziţionat 2.000 de imprimante laser şi consumabile aferente pentru o perioadă de şase luni. Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor, imprimantele matriceale din oficiile poştale vor fi înlocuite cu unele noi.

 

Primele o mie de imprimante vor fi instalate, până la sfârşitul acestui an, cu prioritate în oficiile poştale unde există contracte cu autorităţile publice locale pentru încasarea taxelor şi impozitelor.

„Poşta Română este o companie foarte importantă pentru Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, pentru Guvern şi pentru cetăţeni, dat fiind că serviciile oferite se adresează unui număr foarte mare de români, având cea mai mare reţea de distribuţie. Pornind de la obiectivul comun de a redresa operatorul naţional de servicii poştale, în ultimele luni am acordat o atenţie sporită personalului şi am susţinut investiţiile în cadrul companiei, fiind conştienţi că acesta este drumul spre a redeveni numărul 1 în domeniul său de activitate”, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Bogdan Cojocaru.

„Demonstrăm, încă o dată, că Poşta Română este în plin proces de revitalizare şi are resursele necesare pentru a se moderniza. Imaginea companiei trebuie să devină din ce în ce mai credibilă şi eficientă în faţa clienţilor noştri. Putem spune că, în sfârşit, în oficiile Companiei Naţionale Poşta Română, clienţii nu vor mai fi deranjaţi de sunetul enervant al imprimantelor matriceale, care va deveni istorie”, a afirmat directorul general al Poştei Române, Mircea Tudosie.

Până la finalul acestui an, Compania Naţională Poşta Română va avea un număr de o mie de oficii informatizate, dotate cu tehnică de calcul nouă, POS-uri şi case marcat fiscale, ceea ce face parte din planul de măsuri pentru reducerea la jumătate a timpilor de aşteptare, la ghişeu, pentru clienţii noştri.