PREFAB S.A., lider de piaţă în domeniul materialelor de construcţii, aplică prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114/2018. Astfel, compania face angajări masive în domeniul construcțiilor. Salariile oferite pornesc de la 3.000 de lei brut (2.362 de lei net) și pot ajunge până la 30.000 de lei brut (23.620 de lei net) pentru 168 de ore lucrate lunar. De la data de 1 ianuarie 2019 au intrat în vigoare prevederile OUG 114/2018, lege controversată ce aduce schimbări majore în domeniul bancar, energetic și construcții. Conform noilor prevederi legale, sectorul construcțiilor a fost declarat sector prioritar, de importanță națională pentru economia românească pe următorii zece ani, începând cu 1 ianuarie 2019.

 OUG 114/2018, o ordonanță care bulversează mediul de afaceri

 „Ordonanța bulversează mediul de afaceri pentru că atacă băncile, mediul energetic și contrucțiile. Avem din cifra de afaceri peste 80% în domeniile CAEN desemnate în Ordonanță. Așadar, trebuie să majorăm salariile minime la suma de 3.000 de lei. Pentru salariile cuprinse între 3.000 de lei și 30.000 de lei, pentru 168 de ore prestate lunar, se aplică facilitățile acordate de stat. Nu pot spune că OUG 114 afectează doar zona care se referă la domeniul construcțiilor. În ce ne privește, dacă sistemul bancar este afectat, ne afectează și pe noi, dacă sistemul energetic este afectat, ne afectează și pe noi. Această Ordonanță 114 este controversată însăși prin diferențele pe care le face. În momentul în care declari un domeniu de interes general, îi acorzi anumite facilități, îi obligi să majoreze salariile, tu ca Guvern ar trebui să fii transparent și să faci publice bugetele alocate investițiilor în infrastructură. Să spui clar sumele pe care urmează să le aloci, în următorii zece ani, în acest domeniu. Noi nu știm în acest moment câți bani vrea să investească Guvernul în infrastructură. Aflăm pe surse, însă sumele vehiculate sunt derizorii”, ne-a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al SC PREFAB S.A., ing. Marian Petre Miluţ.

Aproximativ o sută de posturi sunt scoase la concurs

PREFAB S.A. face o rebrenduire a forței de muncă. Preşedintele Consiliului de Administraţie al SC PREFAB S.A., ing. Marian Petre Miluţ, ne-a declarat: Compania trebuie să facă o rebrenduire a forței de muncă, pentru că am avut probleme extrem de mari cu forța de muncă în ultimii ani. Trebuie să aducem oameni care au pregătire.

Aproximativ o sută de posturi sunt scoase la concurs. Se caută oameni calificați, dornici să învețe și să se integreze în echipă. Compania acordă, pe lângă salarizare atractivă și facilități deosebite, servicii gratuite de medicina muncii; asigurare gratuită a echipamentului de protecţia muncii; transport gratuit cu mijloacele de transport ale societăţii; program de instruire, specializare sau calificare; masă caldă gratuită; cazare dacă este cazul. PREFAB S.A. deține și un hotel cu capacitatea de 60 de locuri împărțite în camere single, double sau apartamente. Camerele sunt dotate cu televizor, frigider, cablu TV și grup sanitar propriu. La fiecare nivel hotelul este prevăzut cu terasă, iar la parter există sală de instruire/şedințe, dotată cu plasmă, antenă parabolică, DVD, internet. De asemenea, hotelul dispune și de parcare pazită. Hotelul este amenajat conform standardelor europene. Aici pot fi cazați specialiștii din alte zone care doresc să își desfășoare activitatea în cadrul PREFAB S.A..

PREFAB S.A., lider de piață în domeniul materialelor de construcţii

PREFAB S.A. este o companie înfiinţată în anul 1967, pentru a satisface cerinţele de elemente pentru construcţii de locuinţe, obiective industriale, agrozootehnice şi de irigaţii.

Societatea PREFAB a fost privatizată în anul 1998 prin cumpărarea în negociere directă a pachetului de acţiuni deţinut de F.P.S. Acţionar majoritar a devenit în acest fel Romerica International, societate cu capital mixt româno – american. Obiectivele au avut ca prim scop organizarea şi cristalizarea unui colectiv de conducere la nivelul societăţii şi al secţiilor productive în vederea creării unor viitoare centre de profit de sine stătătoare. S-a investit efort financiar şi managerial pentru a aduce o reală îmbunătăţire a nivelului economic al societăţii şi a celor ce îşi desfăşoară activitatea în acest mediu.

PREFAB S.A. a devenit furnizor de energie în Sistemul Energetic Naţional


Lider de piaţă în domeniul materialelor de construcţii, SC PREFAB S.A. a finalizat în urmă cu patru ani realizarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă energetică la punctul de lucru din Călăraşi. Odată cu punerea în funcţiune a acestui sistem de cogenerare, PREFAB S.A. a devenit furnizor de energie în Sistemul Energetic Naţional (SEN). În prezent, 80% din energia electrică produsă în sistem de cogenerare la Călăraşi este dată în SEN, reprezentând un flux zilnic de 85 – 90 MW în condiţiile în care capacitatea totală instalată a centralei este de 120 MW/zi. Peste 60% din producţia de aburi şi energie a sistemului de cogenerare este folosită de PREFAB, iar sistemul tehnologic integrat a fost realizat de către liderul mondial în producţia de turbine pe gaz, Kawasaki.