În ultima perioadă, salariile angajaților Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), dar și alte două lucruri importante pentru județ, au fost pasate între fosta conducere a Consiliului Județean Călărași, asigurată de Vasile Iliuță (în prezent, candidat PSD la aceeași funcție), și actualul lider al instituției, Valentin Barbu (și el candidat tot pentru această funcție). În timp ce actuala conducere a convocat mai multe ședințe în care a propus la vot rectificarea bugetară care să permită plata salariilor angajaţilor DGASPC, fără rezultat, fosta conducere spune că aceste convocări nu au fost făcute legal. În acest timp, angajații Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu și-au primit drepturile bănești. De asemenea, rectificarea bugetului județului ar urma să asigure transportul elevilor și repararea aparaturii RMN de la Spitalul Județean.

Ieri, 14 septembrie, prefectul județului Călărași, Marian Stoica, a solicitat convocarea consilierilor județeni într-o ședință ce a avut loc astăzi, 15 septembrie, ora 10:00.

„Prefectul județului Călărași a recurs la această solicitare de convocare a ședinței în temeiul dispozițiilor art. 178 al. 2 din O.U.G. nr. 57/2019, modificată și completată deoarece, deși au mai fost efectuate anterior convocări ale consilierilor județeni pentru datele de 8, 9 și 10 septembrie 2020, ședințele nu s-au putut desfășura întrucât nu a fost asigurat cvorumul legal de ședință din lipsa nemotivată a unor consilieri județeni. Pe această cale face un apel către domnii consilieri județeni în funcție, membri ai Consiliului județean Călărași, să participe la ședința din 15 septembrie 2020, ora 10:00, pentru a decide cu privire la probleme stringente de interes județean, respectiv asigurarea transportului elevilor și urgentarea plății salariilor restante ale angajaților DGASPC Călărași. De asemenea, prefectul județului Călărași are încrederea că toți consilierii județeni în funcție, în baza mandatului cu care au fost învestiți de către cetățeni, vor pune mai presus de orice importanța îndeplinirii serviciilor publice de interes județean – școală, asistență socială, și vor da curs convocării de a participa la ședința din 15 septembrie 2020”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului.