Premieră în sportul călărăşean: două canotoare ale Clubului Sportiv Municipal (CSM), Adriana Ailincăi şi Mădălina Caşu, participă la Campionatul European de Seniori din Glasgow, Scoţia. Acestea s-au calificat în finală. Potrivit antrenorului secţiei de canotaj a CSM Călăraşi, Daniel Bănăţeanu, este pentru prima dată când două sportive din judeţul nostru iau parte la o competiţie de asemenea anvergură. Mădălina Gabriela Caşu concurează la proba de patru rame 4-, iar Adriana Ailincăi în barca de 8+1.

 

Pentru prima dată în istoria sportului călărăşean, sau mai bine zis a sportului nautic, cred că este premieră judeţeană, două fetiţe ale Clubului Sportiv Municipal, aşa le zic eu pentru că le antrenez de mici, sunt prezente la Campionatul European de Seniori la Glasgow, în Scoţia. Este vorba despre Mădălina Gabriela Caşu şi Adriana Ailincăi. Mădălina trage în barca de 4-, este vicecampioană mondială de tineret, iar Adriana a fost introdusă în barca de 8+1. Este un lucru îmbucurător, pentru că barca de 8+1 este cea la care visează toată lumea, este barca renumită care a obţinut rezultate la olimpiadă şi este barca de campioană europeană de anul trecut. Avem mari speranţe anul acesta să obţinem un loc extraordinar de bun. Fetele sunt calificate în finală. S-au calificat din prima şi aşteptăm cu nerăbdare rezultatul. Finala are loc în acest weekend. De obicei, proba de 8+1 este în ultima zi, adică duminică, dar, din motive organizatorice, s-ar putea decala. Nu am mai avut seniori la nicio altă ramură sportivă şi cu atât mai mult la canotaj”, ne-a declarat antrenorul Daniel Bănăţeanu.

 

Canotorii de la CSM Călăraşi vor participa şi la alte competiţii importante

 

Pentru canotorii călărăşeni urmează şi alte competiţii importante la care vor participa.

Urmează, în perioada 1 – 3 septembrie 2018, Campionatul European de Tineret, deci sportivii au alte obiective. Apoi, va avea loc şi Campionatul Naţional de Juniori de la Snagov. Cei mici aşteaptă cu nerăbdare să plece luni la Campionatele Mondiale de Juniori. Aşadar, sportivele Cristina Drugă, care va trage în 4 fără (4-) rame, Gabriela Paraschiv şi Iuliana Timoc care vor fi în barca de 8+1, Ştefan Cristian Barbu şi Robert Boboc vor pleca luni la Campionatul Mondial de Juniori. Teoretic ar fi trebuit să îi însoţim şi noi, dar nu avem bani”, a mai precizat Bănăţeanu.

 

Sportivii nu sunt recompensaţi din cauza lipsei banilor

 

Sportivii care fac performanţă nu sunt recompensaţi deoarece Clubul Sportiv Municipal Călăraşi nu are fonduri.

Aceşti copii nu au fost recompensaţi în niciun fel, pentru că nu avem fonduri, sunt facturi neplătite de la competiţii naţionale, indemnizaţii neplătite din luna martie, deci copiii aceştia muncesc doar aşa, pentru rezultate. Este frustrant. Aceşti copii merită cu atât mai mult răsplătiţi prin atenţia şi aprecierea oamenilor, pentru că, efectiv, muncesc neplătiţi. Ei muncesc cu dragoste, aici este acel naţionalism care la mulţi s-a pierdut. Atunci când ei câştigă, câştigă România. Şi asta nu impresionează pe nimeni. Durerea e amară când se termină totul şi constaţi că ai acelaşi adidas, acelaşi echipament jerpelit, din cauză că nu sunt bani. Eu şi echipa mea, formată din Eugen Suciu şi Mădălina Buzdugan, suntem efectiv rupţi de realitatea asta pentru că nu am avea cum altfel să  ne ocupăm de înalta performanţă. Pur şi simplu ridicăm capul la final şi atunci constatăm cu amar că nimeni nu ne bagă în seamă şi bucuria este doar a noastră şi a familiilor copiilor. Sportivii au fost recompensaţi de o fundaţie de la Cluj, care nu are nicio legătură cu Călăraşiul”, a conchis Daniel Bănăţeanu.