Primăria Comunei Vlad Ţepeş a transmis un anunț pentru părinți privind condițiile de acordare a tichetelor educaționale copiilor de vârstă preșcolară și școlară de pe raza localității.

 

În contextul combaterii efectelor pandemiei de SARS-CoV-2, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 133/07.08.2020 s-a stabilit acordarea unor tichete educaţionale pe suport electronic pentru sprijinirea categoriilor de elevi din familiile defavorizate, pentru rechizite şi haine în valoare de 500 de lei pe an şcolar.

Potrivit OUG 133/2020, tichetele sociale se vor acorda elevilor care se află în întreţinerea familiilor al căror venit lunar mediu pe membru de familie este de maximum 50% din salariul minim brut pe ţară.

Având în vedere că, pentru anul 2020, salariul minim brut pe ţară este de 2.230 de lei, venitul lunar mediu pe membru de familie trebuie să fie până la 1.115 lei, pentru ca elevul să fie eligibil.

Documentele necesare alcătuirii dosarului de acordare sunt: actele de identitate ale tuturor membrilor familiei; adeverinţă elev; adeverinţă ANAF pentru toţi adulţii familiei; adeverinţă bunuri Registrul Agricol; adeverinţă de la arendaş cu venitul agricol obţinut în 2020; adeverinţă salariat; cupoane de pensie; cupoane şomaj, indemnizaţii; tichete de masă; tichete de vacanţă; un dosar din plastic.