Preşcolarii de la Grădiniţele cu Program Prelungit (GPP) „Step by Step” şi „Ţara Copilăriei” au marcat Ziua Internaţională a Păsărilor.

Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 „Ţara Copilăriei” este înscrisă în Programul Mondial Eco-Şcoala, în cadrul căruia se desfăşoară, an de an, acţiuni cu caracter ecologic. Eco-Şcoala este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător, ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. Pe plan mondial, programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu). Micuţii, împreună cu educatoarele Georgeta Dincă şi Ionela Anghel, au sărbătorit Ziua Internaţională a Păsărilor, cu tema „S.O.S., Păsările”. Îmbrăcaţi în costume de puişori, copiii au manifestat prin diverse sloganuri: „1 aprilie, Ziua Păsărilor”, „S.O.S., Păsările”. Acţiunea a avut impact asupra trecătorilor de pe stradă, care au dialogat cu prichindeii. Preşcolarii le-au precizat trecătorilor că reprezintă păsările şi că manifestă pentru ocrotirea lor.

Acţiunea derulată de GPP „Ţara Copilăriei” s-a finalizat printr-o vizită la Grădiniţa cu Program Prelungit „Step by Step”, cu scopul de a  promova  acest eveniment.

Cele două grădiniţe s-au unit, iar împreună au vorbit, au cântat, au dansat şi au sărbătorit Ziua Păsărilor.

Respectând tradiţia restabilită în 1994, la iniţiativa Societăţii Ornitologice Române, pe 1 aprilie în România se sărbătoreşte Ziua Păsărilor. Mai mult decât oricare altă grupă de viețuitoare, păsările constituie obiectul unui deosebit interes din partea omului, atât pentru aspectul lor plăcut, coloritul viu, extrem de variat al penajului, cântecul melodios, dar și pentru obiceiurile lor de o mare originalitate (iscusința cu care construiesc cuibul, capacitatea de a se orienta în timp și spațiu pe parcursul migrațiilor, fidelitatea față de locurile de reproducere și de iernare, diverse strategii de nutriție și de protecție contra dușmanilor). La aceasta contribuie deopotrivă ponderea mare pe care păsările o au printre vertebrate, ele fiind mai numeroase pe cuprinsul României, ca specii și indivizi, decât toate celelalte la un loc. Din cele aproximativ 10.000 de specii de păsări din lume, avifauna din România include circa 436 de specii.  Aproape în fiecare an sunt descoperite specii noi pentru România. În anul 2017 a fost găsită o nouă specie de cuc – cucul pestriț (Clamator glandarius) și una de pietrar – pietrarul de deșert (Oenanthe deserti). O femelă adultă de măcăleandrul albastru (Tarsiger cyanurus) a fost capturată pe 17 octombrie 2017 în tabăra de inelare organizată de Grupul Milvus pe Grindul Chituc. Pe 19 ianuarie 2018 ornitologul József Szabó a identificat pe râul Olt o nouă specie de cufundar, cufundarul cu cioc alb (Gavia adamsii).