După aproape 27 de ani în slujba comunităţii, locotenent colonel Mircea Vucaşin Dragoman se retrage pentru a se bucura de pensie şi de liniştea căminului alături de cei dragi.

După ce mulți ani la rând a servit patria cu devotament, curaj și credință sub semnul armei pompierilor, purtând cu mândrie zi de zi uniforma militară, locotenent colonel Mircea Dragoman a ieșit la pensie, fiind felicitat de către toţi colegii săi de la reşedinţa Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Barbu Știrbei” al județului Călărași.

Într-o atmosferă plină de emoție, pe platoul din faţa Detaşamentului Călăraşi, pompierii călărăşeni s-au despărțit marți de unul dintre reprezentanţii comenzii unităţii, „Locotenent colonel Dragoman Mircea Vucaşin – prim adjunct al inspectorului şef, care, după o lungă activitate depusă în slujba țării în nobila misiune de a salva vieţile semenilor şi bunurile acestora, se retrage pentru a se bucura de o binemeritată odihnă și de o pensie liniștită alături de cei dragi. Locotenent colonel Dragoman a deţinut de-a lungul carierei sale militare mai multe funcţii şi a încercat de fiecare dată să-şi facă datoria cu simţ de răspundere, avansând mereu. Ne spunea cu ceva timp în urmă că i-a plăcut fiecare perioadă la fel de mult şi nu ar putea alege una ca fiind cea mai frumoasă. Nu a ascuns făptul că s-a simţit deosebit de mândru cu mulţi ani în urmă, ştiind că este cel mai tânăr sergent major din România. Prin felul său de a fi şi de a se implica, a demosntrat că a fost unul dintre pompierii care şi-au iubit meseria cu tot sufletul şi deopotriva uniforma militară. De-a lungul carierei a fost locţiitor al comandantului Secţiei de pompieri Lehliu Gară, locţiitor al comandantului Detaşamentului de pompieri Olteniţa, șef al Centrului Operaţional Judeţean şi prim adjunct al inspector şef. Colonel Păduraru Adrian Iulian –  inspector șef al ISU ‘Barbu Știrbei’ al județului Călărași – l-a felicitat pe locotenent colonel Dragoman Mircea Vucaşin căruia i-a mulțumit pentru întreaga activitate pe care a desfășurat-o în cadrul unității noastre şi desigur i-a urat să se bucure de multă sănătate și de viață lungă. Și noi, colegii din cadrul ISU Călărași îi dorim celui mai tânăr pensionar al nostru să aibă parte de multă sănătate şi pensie lungă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, plutonier adjutant şef, Ştefan-Ovidiu Tătăranu.