Duminică, 4 februarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din municipiul Călărași, pentru a sluji prima Sfântă Liturghie la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” după târnosire (Sfințire).

Slujba de târnosire a avut loc în urmă cu doi ani, în data de 10 ianuarie 2016. Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

Dialogul liturgic a fost întreținut de câțiva membri din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași și corul bisericii parohiale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre parabola Fiului Risipitor, despre dragostea de părinte pe care Dumnezeu o are pentru cununa creației Sale, omul, despre necesitatea „venirii întru sine” prin căință și întoarcere la Tatăl.

Părintele Constantin Marcu a primit rangul de iconom la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași.

Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom părintelui paroh Constantin Marcu de la Parohia Borcea din cadrul Protopopiatului Fetești, pentru lucrarea jertfelnică săvârșită în comunitatea parohială. Preasfințitul Părinte a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie, săvârșită la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași și a felicitat grupul coral format din școlari, care vin permanent la biserică și le-a dăruit câte o cruciuliță ca semn al aprecierii pentru cântecele religioase intonate la vremea chinonicului. Ierarhul a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași și a apreciat prezența în număr foarte mare a părinților care își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.