Primăria Municipiului Călărași a pregătit o serie de activități specifice Sărbătorii Mărțișorului. Acestea sunt susținute de salariaţii din cadrul Serviciului Public Piețe şi Oboare, Muzeul Municipal Călărași și Centrului de Zi pentru Persoane cu Handicap.

În perioada 21 – 28 februarie se desfășoară la Muzeul Municipal „Atelierul de mărțișoare”, participanții urmând să realizeze din lut, folosind diverse tehnici de decorare, mici obiecte de podoabă care vor fi oferite drept mărțișor.

Pe 22 februarie, în zona Orizont, se deschide tradiționalul Târg de Mărțișoare, unde sunt așteptați să expună spre vânzare aproximativ 40 de comercianți. Târgul va rămâne deschis până în jurul datei de 8 martie 2020.

Toată luna februarie, dar mai cu seamă în aceste zile, în cadrul ședințelor de art-terapie și a Atelierului de arte frumoase, beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane cu Handicap, în colaborare cu Filiala Călăraşi  a Asociaţiei de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic – România (ASCHF-R) confecționează mărțişoare handmade. Activitățile au ca finalitate o expoziție cu vânzare, pe 28 februarie, la sediul centrului, banii strânși urmând să fie folosiți de ASCHF-R în interesul beneficiarilor.