Primăria Municipiului Călărași, prin intermediul rețelelor de socializare, vine cu câteva informații în plus despre pași făcuți în vederea construirii heliportului care ar urma să servească Spitalul Județean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian”. S-a declarat că în urmă cu aproximativ o lună, specialiști în aeronautică au venit la Călărași pentru a indica o soluție potrivită, ca locație, pentru amenajarea unui heliport, invitați de primarul Daniel Drăgulin. A fost chemat și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean.

Conform specialiștilor, terenul propus pentru construcție – parcarea de lângă spital, care aparține domeniului public al municipiului, „se pretează pentru construcția unei parcări supraterane pe care să fie amenajat heliportul”.

Mai departe, se afirmă următoarele: „S-a stabilit ca demersurile să se realizeze printr-o asociere Primărie – Consiliul Județean, în acest sens în bugetul local al municipiului Călărași pe anul 2020 fiind inclusă linia bugetară pentru documentația necesară. Primarul Daniel Ștefan Drăgulin va iniția și un proiect de hotărâre care să fie supus votului consilierilor locali pentru aprobarea asocierii menționate, asociere care să prevadă construcția heliportului de către ambele instituții!”.