Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Primăria Municipiului Călărași organizează un concurs de desene și unul de fotografie pentru cei mici. Pentru a respecta măsurile de combatere a coronavirusului, aceste concursuri se vor desfășura online, prin intermediul paginii de Facebook a instituției.

Concursul „Locul preferat din orașul tău” invită copiii de până în 12 ani să înscrie un desen pe această temă, iar „Călărași, orașul meu” îi invită pe copiii de peste 12 ani să înscrie o fotografie.

Desenele/fotografiile vor fi trimise pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Călărași, https://facebook.com/primariacl. Fiecărei lucrări i se va atribui un cod. Primele 50 de lucrări înscrise la fiecare concurs vor primi un premiu garantat! „Toate desenele și fotografiile trimise către noi vor fi publicate pe Facebook pentru ca toată lumea să se bucure de creativitatea copiilor!” se menționează în comunicatul Primăriei.

Lucrările pot fi înscrise începând de vineri, 29 mai, ora 10:00, iar data limită pentru participare este duminică, 31 mai, ora 16:00. Nu vor fi luate în considerare pentru premiere alte desene/fotografii trimise în afara datelor și intervalelor orare de mai sus.

Organizatorul concursurilor, Primăria Municipiului Călărași, face și următoarele mențiuni: „Menționăm faptul că, potrivit propunerii primarului municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, de anulare a tuturor evenimentelor cultural-artistice din acest an, toate fondurile destinate acestor activități au fost direcționate cheltuielilor de asistență socială. Premiile concursurilor online organizate de Primăria Călărași cu ocazia Zilei de 1 Iunie au fost achiziționate înainte de debutul pandemiei pentru organizarea evenimentului (anulat) Sărbătoarea primăverii.

Mai trebuie spus faptul că, la ridicarea premiului, părintele trebuie să facă dovada că domiciliază în municipiul Călărași.