Într-o postare de pe rețelele sociale, primarul comunei Cuza Vodă, Anghel Popa, anunță că intenționează să demareze în perioada imediat următoare un proiect de racordare la rețeaua de gaze naturale. Din proiectul finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 8: Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, Obiectiv Specific 8.2: Creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine ar urma să facă parte și comunele Ștefan Vodă și Vâlcelele.

În comunicatul primăriei se arată că, pentru a îndeplini condițiile necesare proiectului, este nevoie de 3500 de angajamente de racordare, din care minimum 1500 din Cuza Vodă.

„Proiectul presupune construirea rețelei de transport gaze naturale până la intrarea în gospodărie cu contor, iar partea de rețea după contor, până la locul de montare a centralei termice sau a aragazului, poate avea o contravaloare cuprinsă între 1.500 şi 4.000 de lei și poate varia în funcție de caracteristicile tehnice ale instalației, materialelor și manoperei”, informează primarul Anghel Popa.

Angajamentul pe care cei interesați trebuie să îl semneze poate fi găsit la sediul primăriei, iar în acesta se menționează faptul că „prezentul acord rămâne valabil și în situația în care costurile estimate mai sus se vor majora”.