Primăria Comunei Grădiștea împreună cu Liceul Tehnologic ”Constantin George Călinescu” din aceeași localitate au pus bazele unei asociații non-profit numită ASOCIAȚIA ”GHIOCEI DE BĂRĂGAN”. Aceasta a fost înființată în data 18.06.2020 potrivit Încheierii Judecătorești nr. 6655 și are ca scop organizarea de festivaluri, spectacole și activități cultural-educative cum ar fi înființarea unui ansamblu popular, concursuri de pictură, teatru, dansuri moderne, atelier de origami, atelier hand-made și multe alte activități menite să descopere și să sprijine noi talente și totodată să promoveze istoria culturii și civilizației locale.

Primăria Comunei Grădiștea a achiziționat, pentru început, o serie de costume populare care sunt oferite cu titlu gratuit Asociației ”Ghiocei de Bărăgan” de care vor beneficia 14 perechi de dansatori.

Administrație comunei a transmis și următorul mesaj: „Haideți să sprijinim dezvoltarea tuturor formelor de exprimare culturală, artistică, educativă și sportivă a copiilor din comuna noastră!”.