Începând cu data de 10 august, Primăria Municipiului Călărași a început distribuirea unor ajutoare ce constau în produse alimentare pentru persoanele aflate în categorii defavorizate. Acțiunea face parte din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), iar acordarea pachetelor se va face de către Direcția de Asistență Socială Călărași de luni până joi între orele 8:30 și 16:00 și vineri între 8:30 și 13:30 la sediul Cantinei de Ajutor Social din strada Prelungirea Dobrogei, nr. 65.

„Distribuirea se va face către beneficiarii înscriși pe listele inițiale, în ordinea prezentării la centrul de distribuție.”, anunță Primăria.

Cei aflați pe listele inițiale, care beneficiază de aceste ajutoare, sunt: 75 persoane (titulari dosar ajutor social).  Persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție a primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare; și 343 beneficiari (titulari și membrii familiei). Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr.277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Iar pe listele suplimentare se află persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, persoanele dependente (persoane cu handicap grav  și accentuat, adulți și copii) precum și persoanele care locuiesc în așezări informale (aprobate prin Ordinul Prefectului județului).

Acordarea de sprijin categoriilor  de persoane pe liste suplimentare se realizează, numai în cazul în care există stocuri de produse cu ajutoare alimentare, după distribuirea pe listele inițiale. Ridicarea produselor se va face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil și se vor elimina persoanele neeligibile la data distribuirii.

Pachetele cu ajutoare alimentare vor conține: 5 pungi de 1 kilogram – făină albă de grâu, 4 pungi de 1 kilogram – mălai, 2 pungi de 400 de grame – paste făinoase, 4 sticle de plastic de 1 litru – ulei, 2 pungi de 1 kilogram – zahăr, 4 pungi de 1 kilogram – orez, 5 cutii metalice de 300 de grame – conservă carne de vită, 3 cutii metalice de 300 de grame – conservă carne de porc, 5 cutii metalice de 200 de grame – conservă pate de ficat de porc, 2 borcane de sticlă de 720 mililitri – compot de fructe, 1 borcan de 360 de grame – gem de fructe și 1 borcan de 360 de grame – gem de fructe dietetic.