Primăria Municipiului Călărași a început o serie de reparații pe strada Zefirului, pe tronsonul cuprins între străzile Panduri și Nufărului. Lucrările vizează o suprafață de 3.387 de metri pătrați și fac parte din obiectivul instituției de a reabilita și moderniza infrastructura pietonală și rutieră.

Aceste lucrări au ca scop fluidizarea traficului pentru momentul în care va începe modernizarea străzii București.

„Am depus toate documentele în SICAP ca să demarăm implementarea proiectului de modernizare a străzii Bucureşti, de la Combinat până în dreptul sediului societății Prefab, la limita cu comuna Modelu. Pentru că avem nevoie de fluidizarea traficului în acea zonă, am considerat necesar să reabilităm străzile laterale. Am terminat, în acest sens, procedura de licitație privind străzile Luceafărului şi Zefirului care înseamnă curățarea carosabilului între strada Panduri și strada Belșugului, respectiv reparații carosabil între strada Panduri și strada Nufărului. Obiectivul nostru este să îmbunătățim mobilitatea rutieră și pietonală”, a declarat primarul  Marius Dulce.

Până în prezent, pe strada Zefirului au fost montate 17 guri de scurgere, au fost desfăcute bordurile pe 834 de metri liniari și au fost înlocuite cu borduri prefabricate de 20×25 centimetri pe fundație de beton 30×15 centimetri. Primăria spune că au mai rămas de realizat: curățirea carosabilului pentru aplicarea îmbrăcăminții din asfalt; îmbrăcăminte beton asfaltic în grosime de 4 centimetri cu așternere mecanică, inclusiv preluare denivelări; aducere la cotă cămine carosabil – 24 de bucăţi; marcaje rutiere longitudinale simple, duble cu întreruperi sau continue – 0,510 kilometri.

Valoarea lucrărilor este de 358.581 de lei, fără TVA.

Modernizarea străzilor București și Prelungirea București este preconizată a începe în a doua jumătate a acestui an, costând peste nouă milioane de euro, conform datelor publicate de Primăria Municipiului Călărași.