În data de 19 august 2020, Primăria Municipiului Călăraşi a prezentat pe o reţea de socializare, stadiul lucrărilor de modernizare a străzii Grivița privind carosabilul, trotuarele, iluminatul public, fibra optică şi reţeaua de distribuţie energie electrică. Primăria a publicat şi un videoclip de prezentare în acest sens.

Astfel, pe tronsonul Cuza Vodă – Eroilor lucrările privind

carosabilul și trotuarele sunt 100% executate. Pe tronsonul Eroilor – Dobrogei, a fost turnat primul strat de asfalt.

De asemenea, la capitolul trotuare, până la strada Pompieri, s-a așezat stratul de balast și beton de ciment în zona de case/balast stabilizat în zona gardurilor, iar între Pompieri și Sloboziei, s-a așezat stratul de balast. Pe tronsonul Dobrogei – Libertății, în privinţa carosabilului, a fost executată infrastructura până la nivel de piatră spartă.

Iluminatul public pe tronsonul Cuza Vodă – I.H. Rădulescu este realizat 100%, iar pe tronsonul I.H. Rădulescu – I.L. Caragiale s-a îngropat rețeaua și s-a început cofrarea și turnarea fundațiilor pentru stâlpi.

Pe tronsonul Cuza Vodă – Eroilor, lucrările de introducere fibră optică au fost executate 100%, iar pe tronsonul Eroilor – București (capăt) s-a introdus tubulatura în subteran.

Referitor la reţeaua de distribuţie energie electrică, situaţia este următoare: tronson Cuza-Vodă – I.H. Rădulescu – finalizată; tronson I.H. Rădulescu – Dobrogei – se finalizează în această săptămână; tronson Dobrogei-Libertății-finalizată; tronson Libertății – I.L. Caragiale – finalizată rețeaua, urmează scoaterea vechilor stâlpi; tronson I.L. Caragiale – București (capăt) – se va finaliza până la sfârșitul acestei luni (cu excepția demontării vechilor stâlpi).