Primăria Municipiului Călărași a semnat un nou contract de finanțare europeană ce vizează infrastructura școlară. Este vorba de contractul pentru proiectul „Modernizarea, reabilitarea şi echiparea Liceului Danubius, Călăraşi”, cu o valoare (integral eligibilă) de 0,494 de milioane de euro (2,395,366.62 lei), cu o cofinanțare de doar 2% din bugetul local.

Cu acești bani nerambursabili, proiectul își propune reabilitarea corpurilor C3 și C6 prin următoarele lucrări: reparații tencuieli; gletuire și vopsitorii lavabile pereți; desfacere și înlocuire finisaje pardoseală; desfacere și înlocuire tâmplarie interioară și exterioară; reabilitare instalații termice, electrice și sanitare; termohidroizolarea acoperișului tip terasă a corpului cu înălțimea P + 2E.

Totodată, prin proiect se vor echipa atelierele existente cu diverse echipamente și utilaje care să respecte standardele de calitate pentru funcționarea optimă a orelor de practică. Lucrările de execuție sunt estimate să dureze 12 luni.

Primăria Municipiului Călărași menționează faptul că, în ultimii ani, instituţia a atras din fonduri europene 6,292 de milioane de euro pentru școli, astfel: reabilitare și modernizare Liceul „Dan Mateescu” (finalizat); reabilitare termică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” (în execuție); reabilitare termică Grădiniţa cu Program Prelungit „Țara Copilăriei” (achiziție lucrări în derulare); reabilitare termică Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” (achiziție lucrări în derulare); construcție sală de sport Școala 7 (estimare începere lucrări noiembrie 2020); reabilitare infrastructură Grădiniţa cu Program Prelungit „Step by step” (contract semnat în data de 26 august 2020); modernizare, echipare și reabilitare Liceului „Danubius” (contract semnat în data de 18 septembrie 2020).

Primăria Călăraşi are în precontractare alte finanțări europene care se ridică la valoarea de 1,983 milioane euro, pentru modernizarea și extinderea Corpului B Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, modernizare, reabilitare și echipare Liceul Agricol „Sandu Aldea” și extinderea Creșei săptămânale.