Primăria Municipiului Călărași și Asociația RoRec organizează o acțiune specială de colectare a deșeurilor electrice. Aceasta se va desfășura între datele de 5 și 20 iunie prin Serviciul de preluare a comenzilor de ridicare a deșeurilor electrice de la domicilii și sedii de firme sau instituții. Acțiunea face parte dintr-o campanie amplă organizată cu ocazia Zilei Mediului în peste 20 de județe din țară.

Cei care doresc să scape de deșeurile electrice pot apela la 0800.444.800 de luni până vineri, între orele 9.00-17.00, sau accesa www.colecteaza.ro pentru a afla cum se pot debarasa responsabil și corect de aceste deșeuri și ce premii sunt puse la bătaie!

Firmele și instituțiile care vor să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor pot da comandă atât prin TelVerde cât și online, pe colecteaza.ro. Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice.

Echipele operatorilor locali parteneri vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Important! Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mănuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi. Iar cetățenii care vor preda deșeurile sunt rugați să poarte mască în momentul predării deșeurilor și al completarii taloanelor de participare la campanie.

Această campanie are prevăzute și premii, acestea fiind 4 blendere Tristar, 2 mașini de călcat Philips și 4 mixere de bucătărie Tristar! Tombola cu premii la care vor fi anunțați câștigătorii campaniei va avea loc în data de 22 iunie, la ora 11.00, la Primăria Municipiului Călărași.