Primăria Municipiului Călărași a anunțat că, în perioada 9 – 12 octombrie, intervalele orare 08:00 – 12:00 și 13:00 – 17:00, va realiza tratamente de deratizare în vederea eliminării populației de rozătoare de pe domeniul public.

Administrația menționează că tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, altfel perioada poate fi prelungită, fapt care va fi comunicat ulterior. Pentru tratamente vor fi folosite substanțele active difenacoum, brodifacoum, bromadiolone, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Primăria Călăraşi recomandă populației să evite circulația în locurile unde sunt aplicate tratamentele la datele și în intervalele orare menționate. Ca prim ajutor, în caz de ingerare este menționată administrarea de vitamina K intravenos, numai dacă apar alternări ale activității protrombinice. A nu se administra preventiv. Iar în caz de contact cu pielea, zona afectată trebuie spălată cu multă apă și săpun.