Primăria Municipiului Olteniţa a aderat la campania naţională „Vinerea Verde”, o iniţiativă a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor care s-a lansat vineri, 12 martie.
Prin această inițiativă se dorește reducerea poluării cauzate de transportul cu mașinile personale în orașele din România.
Sub sloganul „STOP! Azi mașina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon.
„Vinerea Verde” își propune ca cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu cu un mijloc alternativ de transport mai puțin poluant și mai prietenos cu mediul înconjurător.
Primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu, le-a recomandat angajaţilor din instituția publică pe care o conduce ca în fiecare zi de vineri să vină la serviciu pe jos sau cu bicicleta.
„Îmi doresc ca în prima vineri, jumătate dintre angajați să-și lase autoturismul acasă și, odată cu încălzirea vremii, numărul celor care vor folosi mijloacele de transport alternativ nepoluante să crească”, a declarat edilul-şef al municipiului Oltenița.