Conform Ordonanței Militare nr. 4, intrată în vigoare la sfârșitul lunii trecute, toate primăriile din țară sunt obligate să dezinfecteze periodic scările de bloc și spațiile comune, dar și să monteze la fiecare scară câte un dispenser de dezinfectant, care să poată fi folosit de către locatari.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Municipiului Călărași a semnat pe 6 aprilie două contracte de achiziție, unul pentru 200 de astfel de dispozitive și unul pentru 1.000 de dispensere. Acestea vor fi montate la cele 1.200 de scări de bloc din oraș.

Firma de la care au fost cumpărate dispenserele este din Călărași și se numește S.C. Hygiene Plus S.R.L., iar prețul per bucată plătit de primărie este de 36 de lei pentru un dispozitiv cu capacitatea de jumătate de litru.

Am contactat Primăria Călărași pentru detalii și mi s-a comunicat faptul că primele 200 de dispensere urmează să fie livrate în următoarele zile, căci compania le are deja pe stoc. Celelelalte 1.000 de aparate vor fi livrate în tranșe și va trebui să le mai așteptăm, căci acestea sunt destul de greu de procurat în toată țara în această perioadă.

În ceea ce privește soluția dezinfectantă care va fi pusă în acestea, o achiziție urmează să fie făcută în curând.

Primăria Municipiului Călărași a ținut să transmită pe această cale cetățenilor rugămintea ca aceștia să aibă grijă de dispensere și să nu le vandalizeze.