Primarul comunei Cuza Vodă, Adrian Popa, a fost răpus de Covid-19 la vârsta de 38 de ani, în data de 21 februarie 2021. Acesta a fost internat la un spital din București, unde a pierdut lupta cu virusul, în ciuda eforturilor medicilor. Primarul avea și alte probleme de sănătate, suferea de diabet, obezitate și avea dificultăți respiratorii. Deși starea sa dădea semne de îmbunătățire, plămânii i-au fost afectați puternic, saturația de oxigen scăzând până la 70 – 80. Soția primarului fusese și ea internată, însă și-a revenit și s-a putut întoarce la cei doi copii minori pe care îi are împreună cu bărbatul.

Adrian Popa făcea parte din Partidul Național Liberal, așa că, în mod firesc, colegii acestuia au transmis condoleanțe: „Adrian Popa, primarul liberal al comunei Cuza Vodă, a pierdut lupta cu virusul nemilos care ne-a răpit oameni dragi. O luptă nedreaptă, a cărui victimă a căzut un alt coleg excepţional, un familist, un primar apreciat şi iubit de comunitate. Suntem alături de familia îndurerată şi ne rugăm ca Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în dreapta sa pe bunul nostru coleg, Adrian Popa!”.

Deputatul Emil Dumitru a publicat și el următorul mesaj: „Vestea că Adrian Popa, primarul localităţii Cuza Vodă, s-a stins din viaţă, lăsând în urmă durere şi tristeţe, ne-a şocat pe toţi. Probabil numai Dumnezeu ştie de ce a ales ca drumul său în viaţă, alături de cei dragi, să se termine mult prea devreme. Nu am pierdut doar un coleg liberal, ci şi un prieten, un om destoinic şi onest. Transmitem sincere condoleanţe familiei greu încercate. Dumnezeu să te ierte, Adi!”.

Printre cei care și-au exprimat mâhnirea s-a aflat și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță: „Îmi iau ‘Rămas bun’ de la un prieten şi un om drag sufletului meu, Adrian Popa, primarul comunei Cuza Vodă. Cuvintele nu pot înlocui pierderea ta din viaţa familiei tale tinere şi nici din a noastră. Dumnezeu să-ţi poarte sufletul spre Lumină, Adi!”.