Primarul municipiului Călărași, Daniel-Ștefan Drăgulin, s-a stins din viață în această dimineaţă, după o luptă cumplită cu boala Covid-19. Acesta a luat virusul în timp ce se afla în campania electorală și a fost internat la Spitalul „Matei Balș” începând cu data de 23 septembrie 2020. În ultimele zile acesta a suferit complicații care, în cele din urmă, au condus la decesul lui.

Daniel Drăgulin avea 59 de ani și era o persoană activă, fiind primarul municipiului Călărași începând cu anul 2012, președintele PNL Călărași și vicepreședinte PNL, dar și lector doctor în agronomie la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi din cadrul Universităţii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară Bucureşti.

Cu câteva zile înaintea alegerilor, Daniel Drăgulin scria pe profilul său de pe o rețea socială că a fost, pentru o a doua oară, contact al unei persoane infectate și că s-a izolat cu familia la domiciliu: „Dragii mei, mi-a plăcut mereu să mă aflu în mijlocul oamenilor, dar uneori trebuie să acceptăm că suntem supuşi vremurilor şi, cu gândul la mâine, să acţionăm responsabil imediat. Pentru a doua oară în pandemie sunt contact al unei persoane testate pozitiv. De aceea am decis să ma autoizolez cu familia la domiciliu. Deşi nu voi putea fi în mijlocul oamenilor în aceste ultime zile de campanie, sunt convins că veţi fi alături de mine în ziua votului. Multă sănătate tuturor şi fiţi prudenţi!”.

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a transmis și el un mesaj de condoleanțe familiei primarului: „Am aflat cu nespusă mâhnire că Dan Drăgulin, bunul nostru prieten și coleg a pierdut bătăia cu viața în Spitalul ‘Matei Balș’. El a fost infectat cu noul coronavirus și nu a mai putut participa la campania electorală. Este o pierdere mare pentru noi, a fost un bun coleg, un om care a avut rezultate deosebite în administrație și în partid, iar această pierdere o resimțim din plin”.

„Domnul Dan Drăgulin avea și alte probleme de sănătate, nu atât de grave, dar acest virus atacă într-un mod foarte surprinzător. Era un om în putere, în activitate, dar nu știi niciodată ce efecte are virusul. Am ținut legătura cu domnul Streinu Cercel, din nefericire s-a produs acest deznodământ (…) Nu mă gândesc să restrâng activitatea, mă gândesc să continui să respect toate regulile. Am avut contacte cu mii și mii de oameni, de două ori cu persoane pozitive, dar respectând regulile nu am contractat boala pentru că lucrurile sunt simple, dacă respecți regulile probabilitatea să te infectezi este mică”, a adăugat Ludovic Orban.

Printre proiectele importante ale primăriei conduse de Daniel Ștefan Drăgulin se află modernizarea rețelei de apă și canalizare, reabilitarea parcurilor și asfaltarea unei importante părți din cartierul Mircea Vodă. De asemenea, proiecte precum Bazinul de Înot Olimpic și Poșta Veche, proaspăt restaurată, sunt gata pentru a fi deschise. Nu în ultimul rând, în ultimul an au fost începute proiecte de reabilitare a bulevardelor importante și de refacere a Pieței Centrale.