Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a repetat și spre sfârșitul acestei săptămâni mesajele prin care invită cetățenii la calm și la respectarea recomandărilor făcute de specialiști. Acesta spune că „situația în care ne aflăm este nouă, este despre fiecare dintre noi, este despre grija pentru cei de lângă noi, pentru părinți și bunici”.

Drăgulin reamintește faptul că trebuie evitată părăsirea locuinței, cu excepția cazurilor de absolută necesitate, și trebuie avută grijă față de cei bătrâni, însă fără a lua contact cu ei.

Una dintre problemele care pot fi ușor observate este aceea că unii oameni nu acordă atenția cuvenită situației de față.

„Îmi vin tot mai des semnale legate de faptul că, încă, unii dintre noi nu iau în serios situația în care ne aflăm cu toții si continuă activitățile normale care până acum nu reprezentau un pericol: statul în zone aglomerate, discuțiile în fața blocului sau întâlniri în parcuri sau în zonele de recreere. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, iar distanțarea socială este soluția”, a spus primarul.

El continuă cu următoarele cuvinte: „Vreau să înţelegeți că îmi doresc, la fel ca noi toți, să trecem cu bine peste această încercare, iar când pericolul va fi trecut să putem să revenim la viața și obiceiurile cotidiene făra regretul de a nu fi făcut tot ce a ținut de noi pentru a fi în siguranță. Doar împreună putem reuși!”.

În cele din urmă, în mesajul primarului se reamintește și faptul că nerespectarea legii de către cei declarați izolați la domiciliu sau sosiți în țară recent din zone periculoase poate fi sesizată la numărul de telefon 112.

Acesta menționează din nou importanța regulilor de igienă – a spălării mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde după contactul cu orice suprafață care ar putea fi contaminată. De asemenea, trebuie evitată expunerea persoanelor vârstnice sau cu imunitate scăzută la zone aglomerate.