Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a organizat pe 12 ianuarie o conferință de presă în care a vorbit despre proiectele pe care are de gând să le facă în oraș. Cele mai multe dintre ele trebuie să fie gata până la finalul anului 2023, ceea ce înseamnă că realizarea lor se va suprapune și va crea în continuare disconfort cetățenilor.

Marius Dulce și-a început lista de planuri pentru anul 2021 cu asfaltarea străzilor Luceafărului, între Panduri și Belșugului, Zefirului, între Panduri și Nufărului, Borcea, între Nicolae Titulescu și Știrbei Vodă. Acesta a declarat că s-a încheiat licitația pentru străzile Plevna, Rahova și Viitor. Bugetul pentru aceste proiecte este de 13 milioane de lei. Strada Plevna ar urma să coste 4,6 milioane de lei.

Primarul avansează din nou ideea începerii lucrărilor pe strada București și spune că a depus actele la Compania Națională de Investiții pentru asfaltarea cartierului Mircea Vodă.

„Dacă nu obținem de la CNI, dar cred că vom obține, vom începe pe fonduri proprii”, a spus acesta.

Următorul pe listă este noul sediu al Poliției Locale destinat monitorizării traficului rutier.

„Ținta mea este de a asfalta cât mai mult și a avea cât mai multe trotuare bune (…) Vom începe un proiect care deranjează, dar nu avem ce să facem, care a fost semnat de vreun an de zile, am reușit anul acesta să îl ridicăm pe SICAP – pista de biciclete și parcuri”, a declarat primarul municipiului.

Marius Dulce spune că toate proiectele semnate în ultimul an trebuie finalizate până în luna decembrie a anului 2023, deoarece atunci se încheie exercițiul financiar curent.

„Atunci o să fim tot timpul în șantier, să lucrăm și să terminăm la timp toate aceste lucrări. Vor intra, pe rând, mai multe proiecte”, a declarat Dulce.

Primarul are un plan și pentru continuarea realizării parcărilor rezidențiale. Acesta dorește ca, în momentul în care sunt ridicate garajele, în ziua următoare să știe ce să pună în loc și să înceapă lucrările.

Un alt plan al administrației este de a reface străzile adiacente străzii București, care însumează 11 kilometri. În plan se află și realizarea unui traseu pentru transportul în comun care să servească zonele 2 Moldoveni, Locomotivei, Nicolae Titulescu, bulevardul Republicii, pentru acesta dorindu-se și refacerea bulevardului din urmă, însă acest proiect se preconizează a fi finalizat după 2024. În prima parte, Primăria Călăraşi dorește să reabiliteze tronsonul cuprins între Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” și sediul Inspectoratului de Poliție Județean, prevăzând și o remodelare a intersecției cu bulevardul Cuza Vodă. Acest tronson ar urma să coste 990.000 de lei.

În discuțiile despre străzile adiacente străzii București se află și realizarea de sensuri unice pe străzile paralele Plevna, Rahova și Viitor.

În legătură cu bugetul municipiului, Marius Dulce precizează că „gradul de încasări a fost foarte bun”, acesta plasându-se la 92% din suma prognozată. Bugetul este construit în jurul sumei de 25 de milioane de euro.

Așadar, noul primar al municipiului Călărași are multe proiecte în plan, iar unele dintre acestea vor continua să răscolească orașul. Dar oare câte dintre acestea va reuși să finalizeze până la finalul acestui mandat?