În data de 23 octombrie 2020, în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași, a avut loc ceremonia de învestire a consilierilor și a primarului aleși pe 27 septembrie. Conform procedurilor, ședința a fost condusă de către cel mai în vârstă dintre consilierii validați, Nicolae Dragu, alături de către doi dintre cei mai tineri, Vlad Sârzea și Bogdan Niță.

Consilierii validați de către Judecătoria Călărași și care au depus jurământul de învestire sunt în număr de 17, după cum urmează: Nicolae Dragu – PSD, Liviu-Gabriel Mușat – PSD, Gheorghe Stoian – PSD, Anișoara Iuliana Raiu – PSD, Florian Dinu – PSD, Carmen Filimon – PSD, Viorel Ivanciu – PNL, Camelia Croitoru – PNL, Cătălin Marius Călin – PNL, Mircea Romeo Buzea – PNL, Andrei Bogdan Niță – PNL, Liviu Coman – PMP, Toni Buzoianu – PMP, Alexandru Chiriță – Pro România, Vlad George Sârzea – Pro România și Costin Mirescu – USR.

Mandatele a patru consilieri locali nu au fost validate de Judecătoria Călărași pentru că respectivii au obținut alte funcții. Astfel, au fost depuse pentru validare dosarele următorilor consilieri supleanți, pentru a se ajunge la numărul de 21 de consilieri: Marius Virgil Sbârcea – PSD, Stelian Emanuel Aldea – PSD, Săndina Georgescu – PSD și Georgiana Mihaela Enache – PNL.

De asemenea, Marius Dulce, primarul ales de călărășeni pe 27 septembrie, a fost pus în funcție. Acesta a rostit și un discurs cu această ocazie: „Domnule subprefect, domnule președinte al Consiliului Județean, doamnelor și domnilor consilieri, este timpul să punem capăt alegerilor locale. În acest moment, este bine să facem așa cum am jurat, să ne gândim la locuitorii Călărașiului, să ne gândim la acest municipiu, pentru că trebuie să-l dezvoltăm. Trebuie să spunem că avem proiecte în derulare, trebuie să spunem că avem nevoie de proiecte în continuare. Vom face ce este bine lăsat și bine făcut și le vom continua, în același timp, cu ajutorul dumneavoastră, al consilierilor, trebuie să dezvoltăm orașul. Trebuie să fim o echipă! Trebuie să faceți și îmi doresc să faceți o opoziție constructivă, așa cum am făcut noi în mandatele trecute pentru că prioritatea noastră nu mai este lupta politică locală, este să dezvoltăm orașul. Eu vă mulțumesc și vă asigur de tot sprijinul meu și trebuie să dezvoltăm acest oraș ca să fie un oraș european. Vă mulțumesc și am încredere în dumneavoastră!”.

Vasilie Iliuță, învestit în funcția de președinte al Consiliului județean în aceeași zi de 23 octombrie, a rostit, de asemenea, un discurs la numirea noului primar: „Dacă împreună cu echipa Municipiului Călărași, Consiliul Județean Călărași are proiecte comune, sper că împreună să lăsăm aceste lucruri care n-au funcționat în mandatul 2016 – 2020, să le dăm deoparte și să ne punem în sluba cetățenilor și a proiectelor care sunt viabile și sunt realizate în municipiul Călărași. Să dăm la o parte că există Consiliul Județean și că există Municipiul Călărași, să existe un singur scop și un singur obiectiv: proiectele de infrastructură, proiectele în beneficiul cetățenilor, să le punem în practică! Cred că astăzi, domnule primar Marius Dulce, domnule subprefect Stan, arătăm cetățenilor că votul pe care l-au dat pe 27 septembrie este un vot pentru dezvoltare, un vot pentru să nu mai existe respingeri de autorizare a proiectelor de dezvoltare și un vot pentru a dezvolta și a arăta cetățenilor că împreună cu echipa Partidului Social Democrat dezvoltăm Călărașiul, nu numai municipiul, ci și județul. Vă mulțumesc, Dumnezeu să ne ajute!”.

Viorel Ivanciu, viceprimar în mandatul anterior, i-a felicitat și el pe câștigători: „Vreau să îl felicit pe primarul ales al municipiului Călărași și pe domnul președinte care a dus greul acestei campanii, o campanie destul de disputată, în care, sigur, cei care au luptat mai mult și mai bine au câștigat! Vreau să felicit și consilierii locali mai noi sau mai vechi cu aceeași convingere că lucrurile bune vor trebui continuate! Lucrurile mai puțin reușite din mandatul care a trecut să fie îndreptate și, printr-o colaborare și parteneriat al celor două instituții, Călărașiul să aibă de câștigat! Vă doresc un mandat cât mai ușor!”.