Organizaţia Municipală a Pro România Călărași a anunțat în data de 16 iulie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, una dintre propunerile sale pentru posturile de consilier local. Este vorba de Vlad Sârzea, în vârstă de 35 de ani, care în prezent este medic la Serviciul de Ambulanță Județean Călărași. Acesta a studiat medicina la București, a susținut examenul de rezidențiat în Franța, unde a și lucrat până în 2017, când s-a întors în Călărași, întrând în rândul medicilor de la Serviciul de Ambulanță.

Alexandru Chiriță, conducătorul organizației municipale a făcut prezentările: „Am invitat alături de mine un nou reprezentant al formațiunii noastre politice, domnul Vlad Sârzea, este medic la Serviciul de Ambulanță. Este o persoană foarte interesată de administrația locală. I-am lansat invitația de a se alătura echipei noastre și mă bucur că a acceptat-o. Mi-am dorit să-l aduc în fața dumneavoastră, a presei și a publicului călărășean pentru a îl face cunoscut, pentru a mă lăuda cu el, pentru că este un bun profesionist care poate aduce plus-valoare Călărașiului. Este un om care își dorește să facă politică în Călărași și care, după o lungă perioadă petrecută în străinătate, a decis să aleagă din nou România pentru că a considerat că aici este un mediu propice pentru dezvoltarea armonioasă a copilului lui”.

Vlad Sârzea a povestit despre experiența avută până în prezent și a vorbit despre planurile sale de viitor din poziția de consilier local: „Sunt născut aici, sunt crescut aici. După studiile universitare și post-universitare, în 2017 am decis să mă întorc în orașul de baștină și, văzând că lucrurile nu merg cum mi-aș fi dorit să meargă, am decis să intru în lupta politică pentru un loc în consiliul local. Am ales să candidez din partea Pro România la invitația lui Alex, noi am colaborat la Serviciul de Ambulanță. Mi s-a părut un om profesionist, gospodar, care își făcea treaba cum trebuie și care a dezvoltat în puținul timp pe care l-a petrecut acolo destul de multe. Este un om potrivit, tânăr, cu viziune și putere de muncă”.

„Am fost înscris în partidul PLUS, unde nu am avut o activitate susținută, apoi Alex mi-a lansat invitația (n.r. – de a se alătura partidului Pro România) și am acceptat-o. Am făcut studiile medicale la București, până în 2009, examenul de rezidențiat l-am susținut în Franța, în 2014, iar de atunci şi până în prezent am continuat să lucrez în sistemul sanitar francez. În 2017, când am venit în România, am decis să activez la Serviciul de Ambulanță din orașul nostru. Am în continuare o colaborare cu spitalele la care am lucrat în trecut”, a continuat Sârzea.

Vlad Sârzea a continuat discuția despre planurile politice: „Aș vrea să avem o salubritate pe care am văzut-o în vestul Europei, dar și în alte orașe din România. Aș dori să realizăm o centură verde în partea de nord a orașului. Aș dori să mă implic și în transportul local, să avem un transport cât mai puțin poluant și mai eficient, care să încuraje cetățeanul să circule cu transportul în comun, nu cu mașina; piste de biciclete, pentru ca cei care practică astfel de activități să le facă în siguranță”.

În altă ordine de idei, conducătorul Organizației Municipale a Pro România Călărași, Alexandru Chiriță, a vorbit, în cazul câștigării primăriei, de către partidul din care face parte, despre un audit extern al instituției din care să rezulte păstrarea persoanelor competente și înlăturarea celorlalte. Acesta a declarat că pe funcțiile de consilieri ai primarului ar urma să aducă profesioniști din domeniile arhitectură, jurism, economie, ingineri de infrastructură și de transporturi.

„Aș declanșa un audit în zona resurselor umane. Pe baza acestuia va trebui făcută o reformă profundă în administrația locală: noi vom încerca să îi păstrăm doar pe cei care sunt profesioniști, ceilalți vor trebui să se reorienteze, iar profesioniștii vor fi scoși din zona de confort în care au fost în ultimii opt ani”, a declarat Alexandru Chiriță.