În cadrul unei conferințe din data de 3 februarie 2020, Filiala Călărași a partidului PRO România și-a mai prezentat un candidat la funcția de primar pentru localitățile din județ. Însă membrii mai vechi ai formațiunii politice s-au abătut în scurt timp de la discuția inițială și s-au aruncat într-un schimb de replici cu presa.

 

„Mai avem nevoie de candidați în vreo 13 localități”/La Ileana – Răzvan Banu

 

Coordonatorul PRO România Călărași, Răzvan Meseșeanu, l-a prezentat pe tânărul de 36 de ani care dorește să preia conducerea comunei Ileana. Răzvan Banu spune că este originar de prin aceste locuri. Se laudă că are experiență în multinaționale, însă este foarte rezervat cu detaliile. În cele din urmă, își prezintă planul de viitor primar, citind dintr-un document redactat dinainte, arătând la un moment dat și câteva fotografii.

„Sunt născut și crescut în comuna Ileana, satul Arțari. Candidez la funcția de primar din partea partidului PRO România. Consider că este o mare oportunitate și responsabilitate (…). Mulțumesc cu această ocazie colegilor din organizația PRO România Călărași, care mi-a dat această oportunitate de a candida și reprezenta partidul. Am trăit în comună până la vârsta de aproximativ 20 de ani. Am continuat studiile la București, în același timp m-am angajat în cadrul unei companii multinaționale. Consider că experiența pe care am asimilat-o în ultimii 15 ani în cadrul a două mari companii, fiecare cu un număr de angajați de peste 10.000 (…) îmi sporesc șansele de reușită în ceea ce îmi propun să implementez în cadrul Primăriei Comunei Ileana”, a declarat Banu.

Candidatul spune că a identificat 24 de probleme majore în localitate, dintre care le amintește pe următoarele: lipsa actelor de proprietate ale locuitorilor asupra terenurilor pe care le dețin, necesitatea modernizării drumurilor, extinderea rețelei de alimentare cu apă, lipsa unei rețele de alimentare cu gaze și reabilitarea școlilor din comună. Tânărul declară că nu a mai făcut parte din vreo formațiune politică. Acesta crede că are șanse egale de câștig cu ale celorlalți candidați.

 

Virgil Dumbravă: „Trebuie să îi sprijinim pe tinerii politicieni cu experiența noastră”

 

Virgil Dumbravă a luat și el cuvântul în cadrul conferinței, vorbind despre rolul pe care un politician mai în vârstă îl are într-un partid care își propune să atragă generația tânără.

„Mă consider tânăr (…) au venit foarte mulți tineri lângă noi. Dau exemplu filiala de la Borcea, până în 35 de ani, la Ileana, filiala de la Chiselet, unde au maximum 30 de ani (…) nu au mai făcut niciodată politică. Se pare că un partid nou, o altă viziune, face să atragă tineretul. Cred că a venit vremea să lăsăm generația mai tânără să facă politică. (…) Hai să îi lăsăm pe cei tineri să se implice, să vină cu o nouă gândire. Am experiență multă și pot să ajut din experiență. Și asta vom face. O să vedeți rezultatul pe care îl vom obține la alegerile locale din anul acesta. Vom obține un rezultat foarte bun! Sunt aproape sută la sută (sigur, n.r.) că vom fi a treia forță politică atât în județul Călărași, cât și în Municipiul Călărași”, a declarat Dumbravă.

 

Gabi Șișman își face un rezumat al CV-ului, apoi se ceartă cu presa

 

Fost comandant al Inspectoratului de Poliție Județean, Gabi Șișman, spune câteva cuvinte despre el, însă este întrerupt la un moment dat de unul dintre jurnaliștii prezenți la conferință. „Am fost comandantul Poliției Județene Călărași. Până la acea funcție nu am sărit nicio treaptă în activitatea mea militară. După ce am încheiat cu județul Călărași, ultimii şase ani i-am petrecut în București, în aparatul central, ca director al Direcției Resurse Umane, director al Direcției Financiare și director al Direcției Logistice. Am lucrat la diferite obiective mari, am răspuns de ele (…) nu am avut nicio reclamație la ieșirea la pensie. Am ieșit la pensie la 55 de ani”, a afirmat Şişman.

Întrebat dacă nu cumva i se pare imoral să treacă rapid de la un partid la altul, fostul comandant, spune că nu a fost mulțumit de modul în care a colaborat cu partidele din care a mai făcut parte. De aici, discuția s-a blocat pe acest subiect și a dus la terminarea abruptă a conferinței.