În data de 30 ianuarie 2020, consilierii locali s-au adunat pentru a lua contact cu problemele cetățenilor, dar și pentru a vota ce mai este de votat. Printre preocupările acestora au fost, pe de-o parte, proiectul de reabilitare termică a Căminului de Bătrâni „Sfântul Antim Ivireanul”, dar și proiectul „Reducerea emisiilor de carbon …”, finanțat prin programul POR 2014 – 2020.

În sală au fost prezenți locuitori ai orașului care s-au arătat nemulțumiți de situația creșterii sumei de plată pentru apă în condițiile unui consum identic în lunile precedente, dar și de probleme cu canalizarea. Reprezentanții Ecoaqua s-au delimitat față de o parte dintre aceste probleme, însă, în cadrul aceleiași ședințe, au cerut mărirea tarifului practicat.

O altă persoană, mai plină de patos, acuzând Poliția Locală că amendează bătrânele care vând pătrunjel în piață și că îi ignoră pe ceilalți, vrea dispariția prețurilor care se termină cu ,99 și, mai mult decât atât, cere desființarea Poliției Locale. De asemenea, aceasta cere reintroducerea sectoriștilor.

Nici monumentele nu au scăpat nemișcate. La propriu. Un consilier local a readus în discuție situația sculpturii metalice care putea fi admirată pe bulevardul Nicolae Titulescu până să înceapă lucrările de reconstrucție. Sculptura poate fi acum văzută, de departe, în zona fostelor grădini de lângă ZOO. Se pare că, așteptând să facă parte, alături de alte sculpturi din oraș, dintr-un parc tematic a cărui dată concretă de realizare nu există, aceasta s-a și degradat.

După fiecare intervenție, viceprimarul Viorel Ivanciu confirma împăciuitor problemele ridicate de cetățeni sau de membrii Consiliului local, luând act de prezența acestora.

Probabil cel mai important moment din cadrul ședinței de consiliu a fost acela când profesorul, jurnalistul și omul de cultură Sorin Danciu a primit post-mortem titlul de „Cetățean de onoare” al orașului Călărași, această hotărâre fiind votată în unanimitate.