Sâmbătă, 22 februarie 2020, la București, a avut loc Adunarea Generală a Societății Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți (SMMR) din România. Cu această ocazie, membrii SMMR au avut ocazia să discute despre problemele întâlnite în cadrul programelor de rezidențiat în care sunt înscriși și au dezbătut modificările aduse la nivelul Statutului și Regulamentului societății.

Un alt punct important pe ordinea de zi a fost alegerea unei noi echipe de conducere și a coordonatorilor de departamente. Noua echipă va avea ca direcție strategică reorganizarea internă a Societății Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți din România, conformă cu modificările aduse Statutului și Regulamentului de Ordine Interioară votate de Adunarea Generală și aducerea activităților desfășurate de Asociație la un nivel superior, care să aibă un impact benefic asupra membrilor săi și a tuturor medicilor rezidenți din țară. De asemenea, actualul Consiliu Director își propune consolidarea unei relații cu reprezentanții mass-media de la nivel național, pentru exprimarea și diseminarea pozițiilor publice ale acesteia.

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți este o organizație independentă, non-guvernamentală și apolitică, care-și dorește să devină reprezentativă pentru toți cei peste 15.000 de medici rezidenți din România, indiferent de specialitatea acestora și a centrului în care profesează, în relația cu autoritățile statului, a spitalelor în care își desfășoară activitatea și cu alte organizații de profil de la nivel național și internațional. Înființată în 2015, SMMR a apărut ca răspuns la nevoia de afiliere și de reprezentare a medicilor rezidenți, în contextul numeroaselor modificări și nereguli apărute în cadrul procesului de pregătire al acestora.

De asemenea, Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți din România încurajează medicii rezidenți să raporteze toate neregulile apărute și orice încălcare a drepturilor pe care le întâmpină la locul de muncă sau în relație cu alte autorități ale statului din domeniul medical și le oferă toată susținerea pentru soluționarea cât mai rapidă a problemelor apărute. Membrii SMMR îşi doresc astfel să evite momente de criză precum situația ultimului examen de admitere în Rezidențiat, neplata sporurilor aferente anumitor specializări sau a gărzilor efectuate de medicii rezidenți în afara programului normal de lucru.