Sanitas dă în judecată Consiliul Judeţean (CJ) Călăraşi, Primăria Municipiului Călăraşi şi Primăria Municipiului Olteniţa pentru neplata voucherelor de vacanţă membrilor de sindicat. Preşedintele Sanitas – Filiala Călăraşi, Valentin Robescu, ne-a declarat că a demarat deja acţiunea în instanţă, reprezentând peste 400 de membri de sindicat. „Avem 350 de membri din cadrul DGASPC Călăraşi, iar alţi membri din cadrul unităţilor de asistenţă medico-socială din subordinea Primăriei Municipiului Călăraşi şi Primăriei Municipiului Olteniţa. În total sunt peste 400 de membri Sanitas care nu şi-au primit voucherele de vacanţă până la finele lunii noiembrie, aşa cum era prevăzut în lege. Am înştiinţat oficial toate instituţiile implicate în acest proces”, a declarat Robescu.

Sindicaliştii vor mai avea un proces pe rol pentru neîncadrarea la nivelul salariului din martie 2018 a angajaţilor din cadrul unităţii de asistenţă medico-socială din subordinea Primăriei Municipiului Olteniţa.

O altă problemă o reprezintă neacordarea sporurilor pentru angajaţii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi. „Mai avem o problemă. Consiliul Judeţean este obligat prin lege să stabilească cuantumul sporurilor acordate angajaţilor DGASPC. Acesta a fost stabilit deja în cadrul discuţiilor purtate între Sanitas şi DGASPC, întâlniri la care au participat atât vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu, cât şi administratorul public Bogdan Georgescu. Sporurile nu au fost aplicate până în acest moment, deoarece se pare că cineva din Consiliul Judeţean refuză să le treacă prin hotărâre de Consiliu Judeţean, aşa cum este legal”, a mai precizat Robescu.