Expert Forum (EFOR) organizează o nouă ediție a „Școlii pentru Democrație” în perioada 6 – 10 ianuarie 2020, în București.

„Școala pentru Democrație” este un program al Asociației Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Vor fi selectaţi un număr de 18 profesori care predau în școli gimnaziale sau licee din județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Teleorman și Municipiul București. Nu este relevantă materia predată, cât interesul pentru implicare civică.

EFOR acoperă costurile pentru participarea profesorilor din afara Bucureștiului, însemnând cazare, masă și transport, iar pe perioada zilelor de training asigurăm mesele și costurile pentru transportul local pentru toți participanții.

În cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vor fi abordate prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și cetățenie activă. Reprezentanţii Expert Forum vor include metode foarte diverse, de la dezbateri, proiecții de film urmate de discuții, tururi ghidate, simulări și jocuri de rol etc. După participarea la seminar, aceştia vor sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții.

„Școala pentru Democrație” presupune un training de cinci zile în care se pune accentul pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept, dezinformare și alegeri; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice; schimb de experiență cu profesori din România, parte a rețelei extinse a „Școlii pentru Democrație”; mentorat pentru pregătirea unor proiecte civice, participative în comunități; sprijin pentru punerea în practică a unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum.

Pentru a candida, profesorii trebuie să trimită: un curriculum vitae (până în trei – patru pagini); o idee de proiect civic pe care profesorii vor să îl implementeze în comunitatea lor;  formularul de candidatură este disponibil pe pagina web www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/inscriere.

Candidaturile se pot trimite până la data de 15 decembrie 2019, ora 23:59. Detalii suplimentare pe pagina www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie.