Joi, 3 mai, la Muzeul Municipal Călărași, a avut loc lansarea celui de-al doisprezecelea volum dedicat limbii române corecte al profesorului Ilie-Ștefan Rădulescu, „Dicționar complex de omonime, omografe și paronime confundabile în limbajul cotidian”.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Municipal Călărași, Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” și Direcția Județeană pentru Cultură Călărași.

Conținând peste două mii de serii complexe de omonime, omografe sau paronime, lucrarea are nu numai meritul de a integra trei dicționare într-unul singur, ci și pe acela de a oferi – împreună cu etimologia termenilor explicați – informații ample și interesante (din punct de vedere lexico-semantic) în ce privește atât singularul, cât și pluralul părților de vorbire aflate în discuție, structurate, după criterii ortografice și ortoepice, în grupuri cu caracter omonimic, omografic și paronimic.

Despre Ilie-Ștefan Rădulescu

Profesorul Ilie-Ștefan Rădulescu s-a născut la data de 20 iulie 1934, în București. A urmat cursurile primare, gimnaziale și liceale în Călărași, apoi pe cele ale Facultății de Limba și Literatura Română a Universității din București. Licențiat în filologie și profesor, gradul I, de limba și literatura română la Colegiul Naţional „Barbu Știrbei” din Călărași, actualmente pensionar, a colaborat în presă după 1970, cu sute de articole și studii de specialitate.