Consilierii locali au pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de astăzi un proiect de hotărâre privind conferirea titlului de “Cetățean de onoare” al municipiului Călărași profesorului Nicolae Țiripan.

Profesorul Nicolae Țiripan, s-a născut în data de 8 decembrie 1952, în satul Dunăreni, comuna Aliman, județul Constanța, fiind primul dintre cei cinci copii ai familiei Nicolae și Maria Țiripan.

A urmat cursurile școlii generale din satul natal, apoi școala profesională IMU Medgidia în perioada 1967-1970, devenind frezor, rabotor, montator, brosor. După terminarea școlii profesionale, a urmat cursurile serale ale Liceului “Nicolae Bălcescu” din Medgidia, pe care l-a absolvit în anul 1977. În anul 1978 a devenit student al Facultății de Istorie – Folosofie din cadrul Universității București, pe care a absolvit-o cu diplomă de licență în anul 1982.

După terminarea facultății a fost repartizat ca profesor de istorie la școala generală din comuna Ștefan cel Mare, județul Călărași, unde a profesat până în anul 1987. Din iunie 1987 s-a transferat la Filiala Călărași a Arhivelor Statului, devenind arhivist. Din noiembrie 1989 a devenit director la Direcția Județeană Călărași a Arhivelor Naționale, funcție pe care o deține și în prezent. În calitate de director o preocupare permanentă a fost aceea de completare a bazei documentare cu noi fonduri arhivistice preluate de la unitățile administrative, școlare economice, sociale, de cultură din județul Călărași.